Perth Zoo zoološki vrt se prostire na 17 ha u Perth-u, Zapadna Australija, sadrži obimnu botaničku kolekciju, u njemu je smešteno 1.258 životinja koje su razvrstane u 164 vrste, web sajt je perthzoo.wa.gov.au.

Akcioni program zoološkog vrta Perth Zoo za očuvanje divljih životinja pomaže u prikupljanju novčanih sredstava za podršku ugroženih vrsta, od 2007 god. je prikupljeno više od 2,2 miliona $.

Zoološki vrt Perth Zoo je smislio kreativan način gde se reklamirati sa apelom za očuvanje ugroženih životinja, na gradski bus u Perth-u u Zapadnoj Australiji je postavio sliku ogromnog sumatranskog tigra.

Zoološki vrt Perth Zoo nam je prikazao gde se reklamirao postavivši sliku tigra na bočnu stranu zadnjeg dela busa baš iznad zadnjeg točka, tigar kao da je naskočio na bus koji je bio u pokretu a to zaključujemo po tome što je staklo razbijeno baš na mestu gde je bila tigrova glava kao i vrh repa ali i po ogrebotinama koje su nastale usled klizanja tigra ka zadnjem delu busa.

U ovom reklamiranju Perth Zoo-a je bio toliko silovit skok sumatranskog tigra na bus koji je očigledno vozio u velikoj brzini da je kandžama desne šape skinuo metalnu oplatu školjke sa bočne strane kako ne bi pao sa busa, na mestu gde je oplata skinuta vide se sedišta u busu.

Ispred tigra se nalazi poziv na akciju "Dođite u zoološki vrt pre nego što zoo dođe do vas", kao da sumatranski tigar u ovom konceptu gde se reklamirati poručuje putnicima busa da će doći po putnike u busu i da im je bolje da dođu u zoo vrt da kupe karte za ulaz i da daju donacije u podršci za očuvanje divljih životinja inače će ih on napasti, u podnožju kabine šofera se nalazi logo znak i naziv zoološkog vrta Perth Zoo.

Na zadnjem delu busa na zadnjem staklu vidimo gde se reklamirao Perth Zoo, u gornjem redu je tekst "Ima manje sumatranskih tigrova nego buseva u Perth-u" a u donjem redu teksta piše "Pomozite u Perth Zoo-ovoj podršci za očuvanje divljih životinja" a na poklopcu motora se nalaze ogrebotine, ćošak poklopca je savijen, na njemu je logo znak i naziv parka Perth Zoo.

Sumatranski tigar poručuje putnicima busa "Dođite u zoološki vrt pre nego što zoo dođe do vas" i tako će te kupovinom ulaznica i donacijama zoološkom vrtu pomoći njegovoj malobrojnoj braći kojih je još preostalo manje od 400 u divljini.

Ovaj zaskačući odgovor na pitanje gde se reklamirati sa Perth Zoo-ovim apelom očuvanja je video veliki broj prolaznika ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na društvene mreže i lajkovano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar