Special K je proizvod od žitarica za doručak, Special K je brend u vlasništvu firme Kellogg Company, web sajt je specialk.com.

Kellogg Company poznata i kao Kellogg's je Američka multinacionalna kompanija koja proizvodi hranu na bazi žitarica: kolače, krekere, toster peciva, žitne štanglice, zamrznute vafle i vegetarijansku hranu; asortiman se proizvodi u 18 zemalja i plasira se u preko 180 država, vlasnik je brenda Special K, sedište firme je u Battle Creek-u, Michigan, SAD, web sajt je kelloggcompany.com.

Special K proizvod je napravljen prvenstveno od zrna lako pečenog: pirinča,pšenice i ječma; predstavlja se tržištu prvenstveno kao nisko-masna žitarica koja se jede da bi se izgubila težina.

Cilj koncepta kako reklamirati firmu Kellogg's je bio u privlačenju pažnje prolaznika na klupe u zelenim parkovima Frankfurt-a u Nemačkoj.

Vidimo ideju kako je reklamiran proizvod Special K, na klupe u parkovima na sedalni horizontalni deo su postavljene drvene daske veoma savitljive a na naslon klupe je postavljena metalna pločica sa oznakom brenda Special K.

Slika 1 - kada se gleda iz daljine klupa u ovom reklamiranju firme Kellogg's se ni po čemu ne razlikuje od drugih, drvena klupa kao i svaka druga, efekat se vidi tek kada osoba sedne na klupu.

Slika 2 - u ovoj ideji kako reklamirati firmu Kellogg's vidimo u gornjem levom uglu kako žena seda na klupu koja se počinje polako savijati, u desnom gornjem uglu žena je sela i klupa se još savila, u levom donjem uglu žena se opustila i potpuno sela i tada se klupa i najviše savila a u donjem desnom uglu žena ustaje jer joj je tu nešto čudno.

Kada je žena ustala i okrenula se da vidi o čemu se tu zapravo radi, tada ugleda pričvršćenu na naslonu na gornjoj horizontalnoj dasci malu metalnu pravougaonu pločicu na kojoj piše tekst: "Krajnje je vreme za Kellogg's Special K - 99% oslobođen masti" čija je svrha reklamiranje proizvoda Special K.

Slika 3 - na metalnoj pločici u gornjem redu piše "Krajnje je vreme za", u srednjem redu gore piše naziv firme "Kellogg's" poznata crvena slova a ispod stoji naziv proizvoda "Special K" sa poznatim crvenim slovom K dok u potpuno donjem redu piše "99% oslobođen masti" i to je bila ideja kako reklamirati firmu Kellogg's.

I tek tada žena kada poveže savijajući efekat dasaka klupe i tekst koji se nalazi na pločici shvata usled optičke iluzije da je to reklamiranje proizvoda Special K, namirnice koja ima samo 1% masti i kada se dodaje obroku osoba može da reguliše prekomernu težinu, što se ono u običnom govoru kaže može da oslabi jer masti sadrže najviše kalorija i samim tim najviše i goje.

Što znači kada debeljuca sedne na tu klupu, ona će se praktično saviti do tla i svi okolo će upirati prstom u bucu, sa podsmehom je gledati i tračariti kako je toliko debela i teška da se čak i klupa savila baš kao što vidimo u ovom konceptu kako reklamirati firmu Kellogg's, bucka će veoma teško i ustati sa te klupe pa će se okolni šetači još više smejati nezgrapnom ustajanju i onda će debeljuca ili početi u ishrani da koristi Special K proizvod ili će u širokom luku zaobilaziti klupe jer nikada neće znati koja je ona specijalna klupa.

Ovaj savijajući odgovor na pitanje kako reklamirati firmu Kellogg's i proizvod Special K je video veliki broj šetača u parku ali još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na društvene mreže i lajkovano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar