Ariel: mrlja odlazi sa bilborda a fleka sa košulje
Ariel: mrlja odlazi sa bilborda a fleka sa košulje

Ariel je marketinška linija deterženta za pranje veša, Ariel brend je u vlasništvu firme Procter & Gamble, web sajt je ariel.co.uk.

Firma Procter & Gamble - P & G je Američka multinacionalna kompanija koja proizvodi: sredstva za čišćenje, proizvode za negu i kozmetiku..., vlasnik je brenda Ariel, sedište firme je u Cincinnati-u, Ohio, SAD, web sajt je us.pg.com/sr.

Demonstriranje ovog kreativnog načina kako reklamirati firmu Procter & Gamble je bilo u postavljanju velikog bilborda i malog znaka pored autoputa za Buenos Aires, Argentina.

Cilj koncepta kako se reklamirao proizvod Ariel je bio prikazivanje u animiranom obliku kako Ariel deterdžent za pranje veša brzo i lako uklanja prljavu crnu fleku sa čiste bele košulje.

Firma Procter & Gamble je na bilbord pored autoputa postavila veliku sliku bele košulje, pri dnu bilborda je tekst poruke reklamiranja proizvoda Ariel "Izlazi tako brzo" a desno od nje je prepoznatljiv naziv brenda Ariel sa crvenim slovima, ispred bilborda na nekih 20-ak metara se nalazi velika crna mrlja na stubu.

U ovom konceptu kako reklamirati pranje firme Procter & Gamble vidimo kada se vozilo nalazi daleko ispred bilborda vozač vidi na bilbordu sliku ogromne bele čiste košulje a odmah ispod leve kragne vidi i ogromnu prljavu crnu fleku na košulji, Ariel slova su dovoljno velika da ih je lako pročitati i iz daljine pa je odmah vozaču jasno usled optičke iluzije da se radi o reklamiranju.

Kako se reklamirao proizvod Ariel, vidimo kada se vozač vozilom približava bilbordu crna prljava fleka sa bele čiste košulje počinje da se pomera udesno, crna mrlja se kreće klizeći udesno preko bilborda i u jednom momentu kada je vozač blizu znaka crne mrlje ona potpuno nestaje sa bilborda.

I tada kada vozač pogleda belu košulju bez crne prljave fleke tada već može da pročita i tekst pri dnu bilborda "Izlazi tako brzo" i tada shvata usled optičke obmane i poruku reklamiranja firme Procter & Gamble da fleka brzo izlazeći klizanjem sa bilborda isto tako brzo nestaje i kada se pere sa deterdžentom za pranje veša Ariel.

Ovaj mrljavi odgovor na pitanje kako reklamirati firmu Procter & Gamble i proizvod Ariel je video veliki broj vozača autoputem ali je još veći broj posetilaca sajtova video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na društvene mreže i komentarisano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar