Birdy: klizna vrata sklapaju bajk
Birdy: klizna vrata sklapaju bajk

Birdy je sklopivi bicikl kojeg su dizajnirali Riese i Müller iz Nemačke, web stranica proizvođača je pacific-cycles.com/birdy a detalji: o bajku, specifikacija, upotreba i prednosti su na web stranici wikipedia.org/birdy.

Pacific Cycles je firma koja proizvodi Birdy bicikl, sedište je u Taoyuan-u, Tajvan, web sajt je pacific-cycles.com.

Cilj koncepta kako reklamirati firmu Pacific Cycles je bio u demonstriranju funkcije sklapanja Birdy bajka na kliznim vratima u marketima i prodavnicama u Taipei-u, Tajvan.

Vidimo ideju kako je reklamiran proizvod Birdy, slika bicikla je postavljena na klizna vrata prodavnice, prednja polovina bajka je postavljena na levi nepokretni stakleni zid a zadnja polovina bicikla je postavljena na levo stakleno krilo kliznih vrata.

U svrhu reklamiranja firme Pacific Cycles levo gore iznad kormana bajka je postavljen logo znak firme, desno od njega je naziv firme a iznad je naziv proizvoda Birdy.

Na video snimku su prikazana osnovna svojstva Birdy bicikla, da može da se veoma brzo spakuje u mali paket za putovanje i unese u automobil, bus, voz, tramvaj... ali da se unese i u kuću, stan, kancelariju, prodavnicu... i upravo je zato koncept kako reklamirati proizvod Birdy postavljan na klizna vrata prodavnica.

Kada kupac priđe vratima prodavnice ugleda sliku kompletnog bajka, tada se i klizna vrata počnu automatski zatvarati, levo krilo vrata klizi iza levog nepokretnog staklenog zida i tada se uz pomoć optičke iluzije demonstrira sklapajuća funkcija bicikla a kada se levo krilo potpuno zatvori tada se i zadnja polovina bicikla preklopi iza prednje polovine bajka i tada kupac najčešće ugleda gore levo naziv firme i počne usled optičke obmane da shvata kako je reklamirana firma Pacific Cycles.

Na video snimku se vidi reklamiranje proizvoda Birdy bicikla, Markus Riese je prikazao sklapanje Birdy-a: zadnji i prednji točak sa suspenzijom se uguraju ispod rama, korman se obori a cev sedišta se uvuče u ram, tako sklopljen bajk može da se vuče na svojim točkovima kao kofer sa točkićima.

Ovaj sklapajući odgovor na pitanje kako reklamirati firmu Pacific Cycles i proizvod Birdy je video veliki broj kupaca ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na forume i opisivano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar