Proizvod Pattex super lepak se koristi za lepljenje poroznih i neporoznih površina: plastike, drveta, metala, porcelana, keramike, kože, gume i kartona, Pattex je brend firme Henkel, web sajt za Nemačko tržište je pattex.de a web sajt za Srpsko tržište je moment.co.rs.

Henkel je proizvođač raznih hemijskih proizvoda uključujući deterdžente i lepila za potrošače kao i za industrijsku upotrebu, sedište firme je u Düsseldorf-u, Nemačka, Henkel je vlasnik brenda Pattex, web sajt je henkel.rs.

Reklamiranje firme Henkel je usmereno ka delovima ogromne razbijene vaze koja je postavljana u mnogim Nemačkim gradovima na veoma posećenim mestima.

Kao što vidimo u ovom reklamiranju proizvoda Pattex lepka, ogromna vaza sa grčkim motivima na crnoj pozadini u obliku ogromnog ćupa je razbijena vertikalno na 3 komada, ti komadi su postavljeni na postolja.

U ovom reklamiranju kancelarijskog pribora firme Henkel se vidi kada se prolaznici šetaju pored delova vaze nekako im je tu sve nešto čudno, 3 dela vaze su na nekoliko metara rastojanja jedan od drugog, delovi vaze su na različitoj visini od tla, delovi su postavljeni u liniji sa postoljem, deo najbliži postolju je na najvišem postolju, srednji deo je na nižem postolju a deo najudaljeniji od postolja je na samom tlu, vertikalne ivice izgledaju kao da su izlomljene što odaje utisak da je vaza razbijena.

Na desetak metara od vaze je postavljeno postolje u prepoznatljivoj žuto-crnoj kombinaciji boja čija je svrha bila reklamiranje proizvoda Pattex lepka, na desnoj strani se nalazi logo znak i logo slova Pattex brenda a na levoj strani se nalazi tekst u 4 reda jedan ispod drugog:

  • Slogan "Lepi sve",
  • Snimite fotografiju savršeno zalepljene vaze,
  • Pošaljite MMS poruku sa vašom adresom na 720003 i
  • Osvojite putovanje za Grčku.

Reklamiranje firme Henkel prikazuje da kada prolaznik stane ispred postolja tada iz te tačke gledišta usled optičke iluzije može da vidi vazu kao celinu kao jedan komad, zbog toga su delovi vaze na različitim visinama od tla a kada prolaznik pročita i tekst sa postolja usled optičke obmane izgleda kao da je vaza zalepljena lepkom Pattex brenda.

Svi znamo da je potrebna jedna kap super lepka da zalepi neki predmet i zato je Henkel firma uspela ovakvim načinom reklamiranja proizvoda da pokaže da Pattex lepi i sa najmanjom količinom i da je dovoljna izuzetno mala količina lepka za lepljenje ogromne Grčke vaze koja je veća i od prosečne osobe.

Tekstom sa postolja u ovom reklamiranju firme Henkel je traženo od posmatrača da snime fotografiju savršeno zalepljene vaze sa svojim mobilnim telefonom i sa MMS porukom da je pošalju Henkel-u.

Preko 12.000 učesnika je poslalo sliku zalepljene vaze i svi oni su dobili besplatan uzorak iz ovog reklamiranja proizvoda Pattex lepka, svaki učesnik je primio uzorak proizvoda i automatski je uzeo učešće u igranju lutrije od 10 putovanja za Grčku a 10 od njih je čak dobilo i nagradno putovanje do Grčke.

O toj razbijenoj 25.000 € vrednoj vazi su kolale raznorazne priče u medijima što je izazvalo pozitivan PR efekat vredan 275.000 €, to je bilo najuspešnije reklamiranje firme Henkel i brenda Pattex-a te godine.

To lepljivo reklamiranje firme Henkel i proizvoda Pattex je video veliki broj prolaznika ali je još veći broj posetilaca sajtova video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i lajkovano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar